30. tammikuuta 2011

time for tea.

Chanelin kevään 2011 couture -näytös on poikkeus, sillä yleensä jätän syväluotaavat muotinäytösanalyysit suosiolla muille. Vaikka kirjoitankin mielelläni vaatteista ja pohdin niiden viestejä ja merkityksiä, näytösten kommentointi tuntuu vähän tyhmältä. Minulla ei ole luonnollisesti varaa aitoihin, eikä H&M:ltä ostetut ilmiselvät kopiotkaan sytytä. Esimerkkinä tästä vaikkapa Miu Miun ihanat lintuprintit: ei niistä Halvan&Mauttoman kopioräteistä syntynyt puoliksikaan samaa fiilistä kuin alkuperäisten ihastelusta.

No mutta, aiheeseen. Ihanan Villa Nahin tahdittama Chanelin näytös kuitenkin herätti ajatuksia enemmänkin. Näytös oli kokonaisuutena ja tunnelmaltaan jotenkin erityisen mieleenpainuva. Tuli keväinen olo, ja tällaisiin vaatteisiin voisin mielelläni itsekin keväällä pukeutua. Erityisesti värit kolahtivat: hentoa vaaleanpunaista, mustaa, valkoista, vaaleansinistä...
Paljetteja kiitos. Bilekelpoiset vaatteeni ovat melko olemattomat, ja uskon, että paljettileggineillä perusmekot nousisivat ihan uusiin ulottuvuuksiin. Paljettihousut voisivat olla myös ratkaisu wanhojen jatkojen vaateongelmaani. Oikeanpuoleisessa kuvassa minua miellyttää väriyhdistelmä. Vaaleanpunainen jakku minulta löytyy, mutta se on jäänyt valitettavan vähälle käytölle. Mitä jos lisäisin siihen mustaa leveää nauhaa kaulukseen ja hihoihin, pienellä tee-se-itsellä jakusta saisi ehkä kivemman?
(kuvat Style.com)
Lisää paljetteja, jotta pointti tulee ehdottoman selväksi. Myös vaaleasävyinen pikkumekko kelpaisi, joko yksinkertaisempi ja linjakkaampi tai sitten ruseteilla kuorrutettu pitsiunelma. Ja ballerina-osasto kenkälaatikkopinossa kaipaa sekin inventaariota ja mahdollisesti uusia tulokkaita. Siispä Chanel mielessä kevätjuttuja ostamaan ja kenties diy-viritelmiä testailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti